Houd je van zingen, maar zit je stem regelmatig vast, of krijg je vaak pijn in je keel als je een tijdje hebt gezongen, of heb je op een andere manier problemen met je stem, dan is dit misschien iets voor jou.

Zingen heeft alles te maken met ademen. De manier waarop jij je adem gebruikt en de ademruimte waarover je beschikt, spelen een grote rol in hoe je stem klinkt. Vrijuit kunnen ademen is de basis voor het vrijuit kunnen zingen. Ben je in het dagelijks leven geneigd je adem om wat voor reden dan ook vast te zetten, dan zal dit doorklinken in je stem. Je adem afknijpen weerspiegelt zich in een ijl of soms zelfs afgeknepen stemgeluid en heeft een gebrek aan ademsteun en sturing tijdens het zingen tot gevolg. Je bewustworden daarvan en weer beschikking krijgen over je volledige ademreservoir is je stem weer teruggeven aan jezelf.

Vanuit de jarenlange ervaring in het werken met stem gekoppeld aan persoonlijke ontwikkeling  heeft Mieke een eenvoudige manier ontwikkeld waarmee je via enkele klanken je bewust kunt worden waar je je stem en adem vasthoudt en tegelijkertijd de spanning of blokkade met je eigen stem lostrilt. Je ademruimte vergroot zich al zingende. Je leert zingen, geluid maken vanuit loslaten, waarbij je je ademstroom leert benutten en door krijgt hoe jij die kracht in het dagelijks leven vaak afknijpt en daarmee jezelf afsnijdt van de bron van leven. Het is je weer bewustworden van je innerlijke kracht die je nodig hebt om met je hele wezen en je lichaam als klankkast te kunnen zingen.

Deze zangles is geschikt voor een ieder die het gevoel heeft dat hij of zij meer kan halen uit zijn stem en met alleen ‘techniek’ niet verder komt. Ook ervaren zangers kunnen hun stem via deze weg verdiepen en meer in contact brengen met zichzelf, hun ware kracht.